PISMO

 

Trst, 15. dicember 2008

 

Spoštovani,

naše Združenje prireja v Tržiču (Monfalcone)že vrsto let Bioest, to je enega med najbolj znanih in zanimivih sejmov bioloških pridelkov.

S tradicijo Bioest-a smo začeli leta 1993 v Trstu, z namenom, da bi promovirali biološko kmetijstvo in širili spoštljiv odnos do okolja in naravne.

Sejma se udeležujejo kmetovalci-proizvajalci bioloških in biodinamičnih pridelkov, mala prehrambeno-predelovalna podjetja, obrtniki in umetniki z na roko ali s tradicionalnim, preprostim strojnim orodjem narejenimi izdelki, izdelovalci oblačil iz naravnih tkanin in kozmetičnih pripomočkov, specializirani založniki in mediji idr.

Bioest se zgleduje po agori, se pravi vaški tržnici, kamor so ljudje zahajali ne samo po nakupih, ampak tudi za zabavo, za poizvedovanju o vnovostih in medsebojno druženje. Zaradi tega so na sejmu prisotna tudi lokalna združenja, kot organizacije za zaščito okolja in živali, pacifistične skupine, trgovine, ki se ukvarjajo s solidarnostno in enakopravno trgovino in še druge prostovoljne organizacije, ki lahko tu delijo informativni material.

Med dvodnevnim sejmom se vrstijo glasbene in gledališke predstave, animacije za najmlajše obiskovalce, ustvarjalni laboratoriji, srečanja in predavanja.

Letos bo Bioest potekal v Tržiču, 17. in 18. maja.

Pripravili smo formular z nekaterimi vprašanji, da bi vas lahko bolje spoznali in ocenili, če ustreza vaše podjetje pogojem za sodelovanje pri projektu.

Prosimo Vas, da odgovorite na vprašanja in nam odgovore pošljete na naslov:

Associazione Bioest – Casella Postale 976 – 34142 Trieste (TS)

Ali prek Faxa na št. 040 392568 (v večernih urah)

 

Odgovore nam lahko posredujete tudi elektronsko na naslov: Na razpolago je tudi e-naslov: info@bioest.org

 

Zagotavljamo vam, da bomo vaše odgovore uporabili le za izbor udeležencev.

Zahvaljujemo se Vam vnaprej za vaše sodelovanje.

Predsednik

Sergio Senni

Download Module