Prijatelji in prijateljice

BIOEST 2008

Z veseljem vam seznanjamo 14 manifestacijo Bioest – a, sejem naravnih živil in društev, ki se ukvarjajo z naravo, kulturo in prostovoljnim delom. Manifestacija bo potekala

v soboto 17. in nedeljo 18. maja 2008

na trgu Republike v Tržiču (Monfalcone).

Po lanskem množičnem odzivu obiskovalcev smo tudi letos izbrali Tržič za organizacijo sejma. To mestece se ekonomsko in kmetjisko zelo hitro razvija. Čeprav je manjše od Trsta povezuje vse bljižnje vasi do Gorice in Vidma. Glede na lego je Tržič stična točka med severovzhodno Italijo, Slovenijo in Avstrijo. Mesto ima odlične prometne povezave; je lahko dosegljivo bodisi z avtobusom kot z vlakom.

Dvodnevni sejem bo nudil vsem, obiskovalcem in razstavljalcem, priložnost širjenja biološke, etične, naravovarstvene kulture in obenem pa se bo lahko vsak udeležil ali predlagal konference, delavnice ali predstavil solidarnostne projekte. Dejavnosti bosta popestrila bogat glasbeni program in razne predstave (npr. ognjejedci, igranje afriških bobnov ipd.).

Vabimo vas k številni udeležbi še posebno slovenske kmete in obrtnike, ker je danes zelo veliko zanimanje po spoznavanju značilnosti in izdelkov Slovenije. Bioest je drugi največji sejem bioloških pridelkov v Italiji in se letos z navdušenjem odpira slovenskemu trgu. Vse sodelovalce prosimo, da vložijo posebno pozornost pri pripravi brošur, letakov in lastne stojnice pri kateri naj bosta še posebno poudarjena proces pridelovanja in kakovost pridelkov.

Organizacija dela je zelo zahtevna zato se Vam že vnaprej zahvaljujemo za Vaše cenjeno sodelovanje.

Prilagajamo Vam pravilnik in vpisno polo. Vse zainteresirane prosimo, da nam pošljete do 1. maja 2007 natančno izpolnjene formularje, potrebna potrdila in dovoljenja ter vso dokumentacijo, ki nam opisuje vašo dejavnost (zaželjene so tudi slike). Na podlagi teh informacij in razpoložljivosti mest, Vam bomo čim prej poslali po pošti pisno vabilo in nadaljne informacije.

V upanju, da se boste številno udeležili, Vas prisrčno pozdravljamo.

Združenje BIOEST

 

 

Za informacije:Senni Sergio

e-mail: info@bioest.org

www.bioest.org